Kampeertips van de Hippe Kip. Allemaal zeer persoonlijk en ik geef geen garantie! Sommige ervaringen zijn van al weer wat langer geleden, dus check altijd even van tevoren de camping website. En... ik hou soms van eenvoudig en rust, dus verwacht niet allemaal hippe campings met toeters en bellen. Soms is alleen een mooi uitzicht al voldoende.

Kennen jullie trouwens Supertrips van Caravanity al? Een leuk boekje met meer dan 30 supertrips op maximaal vier uur rijden vanuit Utrecht. Nog meer leuke (kampeer-)adresjes zijn te vinden op de sites van Marleen Brekelmans Bijzondere Campings en Bijzonder Plekje


 

Natuurcamping de Vledders in Schipborg. Een rustige camping in een mooi natuurgebied vlakbij studentenstad Groningen. Je kunt er zwemmen in de natuurplas, fietsen en wandelen in het mooie natuurpark de Drentse Aa. In het hoogseizoen wordt er met de kinderen o.a. broodjes gebakken, geknutseld en ponygereden. 

 

Capming It Dreamlan. Fijne rustige kindvriendelijk natuurcamping nabij Kollum (Friesland) met hele mooie plekken onder de bomen of met uitzicht op de weilanden. Wij namen de fietsen mee en maakten een leuk tochtje naar Dokkumer Zijlen.

 

Campingde Papaver in Sellingen is een mooie natuurcamping in Oost-Groningen. De camping heeft een eigen zandstrandje aan een zandafgraving met helderblauw water. En als de zon schijnt waan je je even aan de Cote d'Azur (qua water dan he).  Bezoek het leuke vestingstadje Boertange of ga de grens over naar Duitsland (update: helaas inmiddels gesloten...)


 

Camping de Roos bij Ommen, een erg mooie omgeving .Een ecologische natuurcamping zonder herrie en gedoe met mooie plekken. Heerlijk om met kleinere kinderen heen te gaan. Zwemmen doe je in de Vecht. 

 

Camping Roodehaan is een sfeervolle, rustige camping gelegen aan het Reitdiep in het mooie Groninger Hogeland (Warffum).  Binnen 20 minuten sta je midden in de stad Groningen! Je kunt er trouwens ook heerlijk eten! En allemaal biologisch. In de zomermaanden organiseren ze elke zaterdag een concert. Genoeg te doen dus!


Campings in Duitsland. 

 

Rheincamping Meerbusch bij Dusseldorf. Zet mij neer in een stoel aan de oevers van de Rijn en je hoort me niet meer. Simpele camping pal aan de rivier en met een leuk barretje. Met het pondje kun je naar de overkant, lekker fietsen naar Dusseldorf (pas op: zwemmen in de Rijn is levensgevaarlijk...)

 

Camping Schönburgblick aan de Rijn bij Oberwesel. Lekker in de biergarten van deze simpele camping bratwurst eten en bier drinken, pure Rijnromantiek. Lieve kleine dorpjes in de buurt. Een camping waar niets te doen is maar die wel hele mooie plekken pal aan de Rijn heeft. Misschien hoor je 's nachts nog het gezang van de Loreley...Ich weiss nicht, was sol es bedeuten...

 

Camping Köningstein, een op het oog ietwat suffe camping maar wel een prachtige ligging aan de Elbe tussen de bergen van de Sächsischen Schweiz. Ga ook even met de trein (30 minuten) naar Dresden, het Florence van het Noorden, een prachtige stad. Wij bezochten deze camping als tussenstop naar Praag, ook al zo mooi! 

 

Huur eens een Hippe Kip op Camping Mio. Niet ver van Dresden ligt deze mini camping in een weids heuvellandschap dat zich qua schoonheid kan meten met de Franse Dordogne... Eigenaren zijn het Nederlands-Duitse echtpaar Stan en Birgit. En elke vrijdagavond geen schnitzels maar een heuse rijsttafel!

 

Campings in Engeland.

 
 

Kamperen in Londen, het kan op camping Abbeywood! Ëen mooie rustige camping op 5 minuutjes lopen van het treinstation. Binnen een half uurtje sta je in hartje Londen. Buitengewoon vriendelijke medewerkers. Let wel op de brutale eekhoorntjes (en de vossen!).

 

Campings in Frankrijk

Camping Chateau de Chanteloup is een schitterende kasteelcamping met zwembad in de buurt van Le Mans. Heerlijk voor kleine en grotere kinderen. Ze organiseren kaasavonden, bbq's en andere gezellige avonden! Met charmante kasteelheer Dominique Souffront...

 
    Camping le Colombier in de Calvadosstreek/Normandië (Moyaux)

    Moyaux. Mooie camping, ruime plekken in de boomgaard en het zwembad is een plaatje! De zee bij Deauville is 30 minuutjes rijden, de moeite waard!

 

De Huttopia camping in Versailles, een grote favoriet. Vlakbij Parijs en op loopafstand van de metro. Een leuke kleine camping om Parijs te bezoeken, binnen 20 minuten sta je onder de Eiffeltoren! En met zwembad...Wij gaan er graag heen, vooral op doorreis.

 

Domaine le Mialeret ligt in de Correze (in de buurt van de Gorges de la Dordogne) en is een mooie camping met een schitterend art-deco zwembad en ruime plekken.

 

Campings in Italie

Il Borgo, fijne camping met heerlijk zwembad bij het plaatsje Guardistallo. 20 minuten van zee en een uurtje van Luca en Pisa. Onze meiden vonden het vroeger een heerlijke camping.